5 minuten omelet in een mok

Ingrediënten

2 eieren losgeklopt
2 eetlepels geraspte kaas
2 eetlepels blokjes gekookte ham
1 eetlepel groene paprika
zout, kruiden en peper naar smaak

Bereidingswijze
Vet een mok of kommetje in met wat boter of bakspray.
Meng alle ingrediënten in de mok.
Zet het onafgedekt, 1 minuut in de magnetron op de hoogste stand.
Roer door en zet verwarm het nog 1 tot 1,5 minuut tot de eieren helemaal gaar zijn.
Garneer met kruiden of bieslook.

Smakelijk!

 

Wentelteefjes

4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten
8 eieren
200 mililiter melk
1/4 theel. kaneel
8 sneetjes (oud) brood
bakboter
banenen
bosbessen

Bereiding
Klop in een kom of diep bord de eieren, melk en kaneel tot een glad geheel. Doop een sneetje brood per keer in het mengsel. Nadat je dit met beide kanten hebt gedaan, laat je het brood een minuut rusten.

Verwarm boter in een koekenpan. Als de boter heet is, vul je de pan met de plakken brood. Zorg dat ze niet overlappen. Bak per zijde ongeveer 2 tot 3 minuten en totdat de broodsneetjes goudbruin zijn. Garneer de wentelteefjes met plakjes banaan en de bosbessen.

 

Aspergetaart met ham en kaas 

Ingrediënten

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 3 ons gekookte ham
  • 2 kg. asperges
  • 3 eieren
  • 2 dl slagroom
  • 1 zakje geraspte kaas
  • peper
  • zout
  • suiker
  • peterselie
  • bieslook

Bereidingswijze

  1. De oven voorverwarmen op 220 graden.
    1. Schil de asperges en snijd ze in stukken van ongeveer 4 cm. 
    2. Kook deze met wat zout en een theelepeltje suiker beetgaar.
    3. De asperges moeten heel goed uitlekken en droogdeppen met een theedoek.
    4. Neem een taartvorm en bekleed de bodem met bakpapier.
    5. Vul de vorm met bladerdeeg en prik  er met een vork enkele gaatjes in.
    6. Verdeel 150 gr. kleingesneden ham over de bodem en verdeel daaroverheen de asperges.
    7. Bestrooi alles met ongeveer 1/3 deel van de kaas en met de rest van de ham.
    8. Klop de eieren met de slagroom, zout, 2 eetlepels fijngesneden peterselie en 3 eetlepels fijngesneden bieslook los.
    9. Giet dit ook over de asperges en bestrooi het geheel met de rest van de kaas.
    10. Bak tot slot de taart 40 minuten in de voorverwarmde oven.

ITALIAANSE EIWRAP

Een lekker licht lunchgerecht. Ook leuk om als kleine hapjes te serveren bij een high tea. Op z’n Italiaans gevuld met gerookte kip,

rucola, komkommer, olijven, zongedroogde tomaten en pijnboompitten. 

 

Ingrediënten (voor 2 wraps)

  • 2 eieren
  • 4 plakken gerookte kipfilet
  • handje rucola
  • 25 gram pijnboompitten
  • 4 zongedroogde tomaten
  • handje olijven zonder pit
  • kwart van een komkommer
  • eventueel een lepel pesto
  • gedroogde Italiaanse kruidenmix
  • peper en zout

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Klop twee eieren los en voeg hieraan peper, zout en wat Italiaanse kruiden toe.

Bak hiervan in een koekenpan met een klontje boter twee eiwraps (eigenlijk gewoon een omelet). Laat de wraps afkoelen.

Snijd ondertussen de komkommer in reepjes en de olijven doormidden. Zodra de wraps zijn afgekoeld beleg je ze ieder met twee plakken kipfilet. Hierop verdeel je een beetje rucola, de komkommer, tomaatjes, pijnboompitten en olijven. Rol de wrap voorzichtig en zo strak mogelijk op.

Wil je de eiwrap als hapje serveren, dan snijd je hem in plakjes en zet je de plakjes vast met een satéprikker.

 

Bacon-ei cupcakes

onbijt, lunch, hapje

6 personen
- kcal
15 min + 15 min oventijd min
 

Ingrediënten voor 6 cupcakes: 

- 3 sneden wit brood

- 6 plakken bacon

- 6 eieren

- geraspte kaas

- peper en zout

- evt. lente-uitje voor garnering

- muffinblik of muffinvormpjes

- glas of mok

 

Bereiden:

Begin met het brood, met de onderkant van een glas of mok druk je een rondje uit het brood en die leg je in het muffinblik, doe dit tot alle muffins gevuld zijn. Het brood is de bodem van je cupcake.

Bak ondertussen de plakken bacon, als deze een beetje doorbakken zijn haal je ze uit de pan en leg ze in een muffinvorm.

Leg ze zo in de vorm dat het de rand van je cupcake vormt.

Strooi in het midden van je muffinvormpjes wat geraspte kaas, hierna giet je in elk muffinvormpje een ei.

Je kunt het ei kloppen van te voren, maar is niet perse nodig.

Als finishing touch strooi je nog wat peper en zout over het ei.

De cupcakes kunnen nu in een voorverwarmde oven van 200 graden voor 15 minuten.

Laat de cupcakes even afkoelen nadat ze uit de oven zijn en als garnering kun je er nog wat lente-uitjes overheen strooien.

 

Smakelijk!

http://www.blijmeteenei.nl/recepten

 

 

BROODJE EI UIT DE OVEN

Een broodje ei uit de oven, is lekker, simpel en het ziet er ook heel erg leuk uit. Je gaart de eieren in het broodje en qua presentatie lijkt het heel spectaculair. Het is een lekker recept voor bij het weekend ontbijt.

Je kan aan het broodje eventueel ook nog wat groente toevoegen zoals tomaat, paprika of spinazie.

Ingrediënten per broodje
1 afbakbroodje
1 ei
Handjevol geraspte kaas
Peper en zout

Zo maak je het
Verwam de oven voor op 180 graden.

Neem het afbakbroodje en hol de binnenkant uit. Ik heb hier afbakbroodjes van de bakker gebruikt, maar je kan ook de broodjes uit de supermarkt gebruiken.

Verdeel de kaas over de holte van het broodje. Voeg hier eventueel ook je groente en andere ingrediënten toe.

Breek het ei in het broodje en zorg dat de dooier heel blijft.

Bestrooi het ei met peper en zout.

Bak het broodje in 20 minuten af in de oven.

Let op dat je de laatste 10 minuten een stukje aluminium folie of bakpapier over het broodje legt, anders wordt je broodje te bruin.

Garneer eventueel met wat peterselie.